Les infraestructures a Catalunya el 2019: es constata de nou el poc avenç

Foment del Treball Nacional actualitza els catàlegs CAT100 de les infraestructures bàsiques per a Catalunya i el CAT-Equipaments, així com els documents estratègics

  • El capítol de la inversió pública ha suportat excessivament el sanejament dels comptes de les administracions i ha arribat a mínims històrics en els darrers anys.
  • Dins dels grans eixos econòmics i de comunicació de Catalunya, cal assenyalar el Corredor Mediterrani i Rodalies, on es pateixen endarreriments destacats.
  • Novament la baixa licitació impedeix l’assoliment de les infraestructures que el país requereix.
  • Cal aprofitar les excepcionals condicions dels Fons de Recuperació per realitzar les inversions sanitàries més urgents i finalitzar les infraestructures més estratègiques per a l’economia catalana.
  • Foment reivindica que les infraestructures més estratègiques de Catalunya es gestionin des del territori amb la participació dels agents institucionals i econòmics.

Foment del Treball ha constatat que, novament, el 2019 ha estat un any de minsos resultats pel que fa a les infraestructures a Catalunya. La patronal catalana ha actualitzat el seu estudis anuals Per un nou model de gestió d’infraestructures a Catalunya , el CAT-100, catàleg de les 100 infraestructures bàsiques per a Catalunya (CAT100) i Propostes per a un nou model de gestió dels equipaments a Catalunya. Catàleg CAT-Equipaments. Els documents els han presentat el vicepresident de Foment, Joaquim Llansó, el secretari general adjunt de la patronal, Salvador Guillermo, i la presidenta de la Comissió d’Infraestructures i Equipaments de Foment, Anna Cornadó.

Continuar llegint la Nota de premsa de Foment del Treball Nacional