Notícies 30 gener 2018

Reunió de treball a la seu del ministeri a Madrid

El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya es reuneix amb el Ministre de Foment per presentar-li el seu primer informe

El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya es reuneix amb el Ministre de Foment per presentar-li el seu primer informe


El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha rebut una delegació del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, encapçalada pel seu president, Francisco Gutiérrez, en una reunió de treball que ha tingut lloc aquesta tarda a la seu del Ministeri a Madrid. Gutiérrez ha presentat al Ministre el primer informe del Consell sobre el finançament futur de les vies d’alta capacitat arreu de l’Estat. Aquest document es va fer públic el passat 24 de gener, en el marc d’una conferència informativa amb els mitjans de comunicació catalans. En el decurs de la reunió, també s’ha acordat la col·laboració Ministeri-Consell Assessor per fer el seguiment conjunt de les infraestructures de l’Estat a Catalunya.

Íñigo de la Serna s’ha compromès a estudiar el document elaborat pel Consell per trobar la millor fórmula per al finançament de les vies d’alta capacitat arreu d’Espanya. Els membres del Consell també han aprofitat per convidar al Ministre a assistir a la jornada tècnica sobre gestió de les infraestructures que es durà a terme Barcelona el llarg del primer trimestre de 2018.

Juntament amb el ministre De la Serna, també ha estat present a la trobada el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez Pomar, així com representants de les entitats fundadores del Consell Assessor, Josep Túnica (president d’Asinca), Joaquim Llansó (president de la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya) i Salvador Guillermo (director d’Economia de Foment del Treball Nacional).  La delegació catalana ha estat acompanyada en tot moment per Josep Sánchez Llibre, responsable de relacions amb les Corts de la patronal espanyola CEOE.

El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya es va crear al maig de 2017, com a instrument per facilitar als diferents agents del sector informació tècnica i objectiva que permeti el diàleg i debat serè i rigorós, alhora que fomentar la participació de la societat en la planificació, disseny, proposta i avaluació de les polítiques públiques en l’àmbit de les infraestructures. El Consell està format per 14 professionals de diversos àmbits, tots ells de dilatada trajectòria i reconegut prestigi. La seva creació va ser impulsada per l’Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultores Independents de Catalunya (ASINCA), la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), Foment del Treball Nacional (FTN) i la Fundació Cercle d’Infraestructures (FCI).