Notícies 23 maig 2018

El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, es reuneix amb la Comissió de Foment

El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya es reuneix amb la Comissió de Foment per presentar-li el seu primer informe

Una delegació del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, encapçalada pel seu president, Francisco Gutiérrez, es va reunir ahir amb el president de la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, Celso L. Delgado Arce, del Grup Parlamentari Popular, i amb els representants a l’esmentada Comissió dels Grups Parlamentaris Popular, Miguel Barrachina, Socialista, César J. Ramos i Marc Lamuà, de Ciudadanos, D. Miguel Ángel Garaulet, de Esquerra Republicana, D. Joan Capdevila, i Mixt, D. Ferran Bel i D. Carles Campuzano,  als quals van presentar el primer informe del Consell sobre el finançament futur de les vies d’alta capacitat arreu de l’Estat. Aquest document es va fer públic el passat 24 de gener, en el marc d’una conferència informativa amb els mitjans de comunicació catalans.

 Al senyor Francisco Gutiérrez l’acompanyaven els membres del Consell Josep Túnica (president d’Asinca), Joaquim Llansó (president de la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya), Salvador Guillermo (director d’Economia de Foment del Treball Nacional) i Pere Macias (president del Cercle d’Infraestructures).  La delegació catalana ha estat acompanyada en tot moment per Josep Sánchez Llibre, responsable de relacions amb les Corts de la patronal espanyola CEOE.

El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya es va crear al maig de 2017, com a instrument per facilitar als diferents agents del sector informació tècnica i objectiva que permeti el diàleg i debat serè i rigorós, alhora que fomentar la participació de la societat en la planificació, disseny, proposta i avaluació de les polítiques públiques en l’àmbit de les infraestructures. El Consell està format per 14 professionals de diversos àmbits, tots ells de dilatada trajectòria i reconegut prestigi. La seva creació va ser impulsada per l’Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultores Independents de Catalunya (ASINCA), la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), Foment del Treball Nacional (FTN) i la Fundació Cercle d’Infraestructures (FCI).